torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 21.

Moikka!

Kolme yötä jouluun on! Sen kunniaksi ajattelin, että tänään saattekin jonkun teistä toivoman postauksen liittyen Caron ruokintaan. Eli simppelisti, mitä mummotamma syö, kuinka paljon, ja miksi. Cartsahan ei ole mitenkään erityisen kovalla käytöllä, vaan ihan hömpöttelyratsu, joten sen väkkäriannokset ovat lähinnä hyvän mielen takia.

Eli siis, meidän tallilla heinät jaetaan hevosille 3-5 kertaa päivässä. Heinä on laadukasta ja analysoitua, vuodenajasta riippuen joko kuivaa tai säilöheinää. Tämän lisäksi Carolla on pihattokarsinassaan toki vapaasti aina saatavilla puhdasta, raikasta vettä ja suolakivi. Kesällä Caro saa laiduntaa yleensä yötä päivää.


Sitten siirrytäänkin niinsanottuun väkirehuosastoon. Eli siis, Caro syö pääasiallisena rehuna Racing Cool Mix-mysliä, minkä lisäksi se saa kivennäistä, silloin tällöin valkosipulijauhetta, talvisin yleensä sinkkiä tai biotiinia, sekä psylliumkuurin kerran tai pari vuodessa. Laitan tarkempia määriä alas.

Aamu: 

4dl Cool Mix

Ilta:

4dl Cool Mix

3dl Kivennäinen

2mt Pharma Garlic

(2mt Pharma Biotin Strong)

(n. kourallinen jauhettuja tyrninlehtiä)

Kuva: Horze

Kuva: Hankkija

Sellaista se oikeastaan olisi. Ei kovin monimutkaista, mutta eipä tuon oikeastaan tarvitsekaan olla. Tällä ruokavaliolla ollaan saatu heppa pysymään hyvässä kunnossa, ja se on käyttöön nähden sopiva. Miksi siis muuttamaan?

Mitä teillä syödään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti